« Tuoremakkarat menestyksekkäitä, hopeasija jaettiin neljän kesken| Projekti »

Väkevästi maustetut ja lihaisat makkarat virolaisten vahvuutena

marraskuu 18 2005 kirjoittaja: jyri

SAAREMAA POOLSUITSU ÕLLEVORST VUODEN PARAS VIROLAISMAKKARA

Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras uusi virolainen makkara on Saaremaa Poolsuitsu Õllevorst, valmistaja Saaremaa Liha- Ja Piimatööstus. Sen voittoisina ominaisuuksina hyvät mausteet, juusto ja muutenkin rasvainen olemus ja “sopivasti epäterveellinen kokonaisuus”. Kakkossija jaettiin kolmen makkaran kesken:

Riki-Tiki Grillworst (valmistaja AS Arke Lihatööstus), Salaami Grillvorst
paprikaga (valm. AS Rakvere Lihatõõstus) ja Wõro Kraakovi (valm. AS Wõro Kommerts) saivat kaikki 16½ pistettä.
Makkarat on arvioitu viimeksi kuluneen vuoden aikana AKS:n istunnoissa. Maistelukauden aikana arvoitiin kaikenkaikkiaan 25 virolaista uutuusmakkaraa, jotka seuran jäsenet ovat itse hankkineet. Kaikenkaikkiaan AKS on testannut 128 virolaista makkaraa. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 20 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäon sekä hinta/laatusuhteen kesken.
Tämän vuosittain jaettavan huomionosoituksen tarkoituksena on osaltaan toteuttaa AKS:n yhtä keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta. Kaikki kärkeen sijoittuneet ovat pieniä, paikallisia lihanvalmistajia, joiden valttikorttina on tuotteiden korkea laatu ja hyvä maku.
Parhaat uudet virolaiset makkarat ajalta 1.11.2004-31.10.2005:

Poolsuitsu Õllevorst/AS Saaremaa Liha- Ja Piimatööstus 18 pistettä.
Oluen kyytipojaksi hyvä, suolaa että silmät tippuu,sopivasti epäterveellinen kokonaisuus! Kange sinappia kuluu kuin vettä, mukana myös
juusto!.

Riki-Tiki Grillworst/ AS Arke Lihatööstus 16½ pistettä.
Sopivan mausteinen makkara, lievästi paprikainen. Rakenne
karkeahko ja kiinteä, hyvä suutuntuma ja purtavuus.

Salaami Grillvorst paprikaga/AS Rakvere Lihatõõstus 16½ pistettä
Aika hyvä. Vähän liiankin rasvaisa. Paprika maistuu ja näkyy. Kuori hyvin rapea. Rasva kuitenkin lilluu ikävästi, onko tuo hyvä vai huono asia? Yrtit toimivat hyvin ja tuote ei juuri tarvitse sinappia.


Wõro Kraakovi /AS Wõro Kommerts 16½ pistettä
Vankka lihataikina reilun rasvan kanssa. Slaavilaisvireinen rehti maalaismakkara. Tasapainoisesti ravitseva.


Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on vuonna 1991 perustettu rekisteröity yhdistys. Sen tarkoituksena on makkaroiden aistinvaraisen arvioinnin ja siihen liittyen suomalaisen saunan ja saunomisen harrastuksen edistäminen.
AKS on täysin riippumaton ja toimii kuluttajanäkökulmasta. AKS on valinnut vuosittain parhaan suomalaisen uutuusmakkaran vuodesta 2000 lähtien, ja nyt ensimmäistä kertaa julkistaa parhaat virolaisen makkarat
Toimintansa aikana AKS on maistellut ja arvioinut makkaroita yli 30 eri maasta. Arvioinnit ovat jokaisen kiinnostuneen haettavissa AKS:n ylläpitämästä Makkaraportaalista, josta löytyy myös muuta makkaratietoutta sekä keskustelupalsta.

Luokiteltu Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Ei en&amul;ä kommentteja.
       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic