« Vuoden paras uutuusmakkara| AKS 15 vuotta – juhlaseminaari »

MARSKIN SAUVA VUODEN PARAS UUTUUSMAKKARA

syyskuu 15 2006 kirjoittaja: aks

Maatilavalmistajat voitokkaita, Atria ensi kertaa kärkikolmikossa

Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras uusi kotimainen makkara on mikkeliläisen Maajussin Tilajalosteen valmistama Marskin Sauva. Se on kokonaisuudessa sopivan mausteinen, juustoa kuin myös pippuria löytyy ja rakenne on tiukka, karkealla kutterilla jauhettu. Kakkossijalle sijoittui Perniön Lihan Yönakki. Pronssisija jaettiin, iittiläinen Benjamin Ryynäri ja Atria Wilhelm Aito Balkan saivat molemmat 17 pistettä.

Makkarat on arvioitu viimeksi kuluneen vuoden aikana AKS:n istunnoissa. Maistelukauden aikana arvoitiin kaikenkaikkiaan 82 kotimaista uutuusmakkaraa, jotka seuran jäsenet ovat hankkineet kautta maan. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 20 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäon sekä hinta/laatusuhteen kesken.

Tämän vuosittain jaettavan huomionosoituksen tarkoituksena on osaltaan toteuttaa AKS:n yhtä keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta Suomessa. Kärkeen sijoittuneet ovat pieniä, paikallisia lihanvalmistajia, joiden valttikorttina on tuotteiden korkea laatu ja hyvä maku.

Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2005-31.8.2006:

TUOTE

VALMISTAJA/ LISÄTIETOJA

YHT

ARVIO

Marskin Sauva

Maajussin Tilajaloste/Juha ja Jaana Väänänen, puh. 0500 156321

Suojalammentie 13, Mikkeli

17½

Tiukka rakenne, juustoa on (10%) kuin myö s pippuria, kuitenkin kokonaisuudessa sopivan mausteinen. Karkealla kutterilla jauhettu, mukava suutuntuma ja jälkimaku.

Perniön Yönakki

Perniön Liha/Rami Himanto, puh. 044 735 8813

Valimonkatu 4, Salo

17½

Napsahtaa! Kuori -erittäin- hyvä, paljon lihaa eikä niin rasvainen kuin suurten tuottajien vastaavat esitykset, täyteisyyttä ehkä lisää kaipaisi tai massaa karkeammaksi.

Benjamin Ryynäri

Benjamin Maatila-Lihatori/Eila Eerola, puh. 0400 750 491

Iitintie 6, Kausala

17

Kukkainen maku, rasvainen ryynäriksi, rasva jopu peittää makuja? Mausteseos yllättävä, kokonaisuus mukava, ottaa mielellään toisenkin palan, ei häiritseviä jälkimakuja, sopii myös grilliin!

Wilhelm Aito Balkan

Atria Oyj/markkinointijohtaja Pasi Luostarinen, puh. (06) 416 8485

Lapuantie 594, Nurmo

17

Lihaisa, lievämausteinen. Suutuntuma oikein mukava. Hyvä kuori, joka sopii varmasti grilliin. Mausteet tasapainoiset. Jälkimaussakin tuntuu vielä mukavasti.

Luokiteltu Uutuudet, Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Yksi kommentti viestiin “MARSKIN SAUVA VUODEN PARAS UUTUUSMAKKARA”

  1. Puntti kirjoittaa:
    syyskuu 16 2007 kello 16:22

    Makkara oli liian löysä: en saantut pideltyä siitä kunnolla kiinni. Maistui liikaa planktonilta, ja makkara nuljusi suussa epämääräisesti. En osta enää mitään.


       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic