« Heinäkuun helmet makkaroista| Metsästyskauden makuja »

PAJUNIEMEN BRATWURST VUODEN PARAS UUTUUSMAKKARA

syyskuu 21 2007 kirjoittaja: aks

Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras uusi kotimainen makkara on sipoolaisen Pajuniemi Oy:n valmistama Bratwurst. Se on kokonaisuudessaan hyvin mietitty paketti, mausteita löytyy mukavasti ja rakenne on napakka, karkealla kutterilla jauhettu. Kakkossijalle sijoittui HK-Ruokatalo Oy:n Kabanossi® Grillibalkan Chili-sinihomejuusto. Pronssisijalle nousi tammelalaisen Makuliha Oy:n Kevyt Kesämies saaden 17 pistettä.


Makkarat on arvioitu viimeksi kuluneen vuoden aikana AKS:n istunnoissa. Maistelukauden aikana arvoitiin kaikenkaikkiaan 69 kotimaista uutuusmakkaraa, jotka seuran jäsenet ovat hankkineet kautta maan. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 20 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäon sekä hinta/laatusuhteen kesken.


Tämän vuosittain jaettavan huomionosoituksen tarkoituksena on osaltaan toteuttaa AKS:n yhtä keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta Suomessa. Kärkeen sijoittuneet ovat pieniä, paikallisia lihanvalmistajia, joiden valttikorttina on tuotteiden korkea laatu ja hyvä maku.


Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2006-31.8.2007:

TUOTE VALMISTAJA/ LISÄTIETOJA YHT ARVIO
Pajuniemen Bratwursti Pajuniemi Oy, toimitusjohtaja Arto Jokinen, puh. 040 581 1192 17½ Erittäin napakka, rakenne karkea, pippuria runsaasti, kiva maku, maku pyörii poskien kautta kielen päälle, jälkimaku todella mukava, tulee ryppäinä aaltoillen, paketti pysyy kasassa.
HK Kabanossi® Grillibalkan Chili-sinihomejuusto HK-Ruokatalo Oy, markkinointipäällikkö Kim Lindholm, puh 010 570 2216 17½ Sinihomejuustoa havaittavissa, helposti tummuva ja palava pinta, kylmänä ei maistunut miltään, juusto selkeästi erossa muusta massasta, chili peittää juuston maun kokonaan, jälkimaussa chili hohkaa suussa, makkarassa luonnetta.
Makulihan Kevyt Kesämies Makuliha Oy, toimitusjohtaja Riikka Ali-Lekkala-Toivo, puh. 03-4249 250 17 Karkea massa, hyvä syötävyys, lihaisan oloinen, kuori syötävä paksuudesta huolimatta, lieneekö ajateltu hyvää grillattavuutta? Chiliä jälkimaussa, joka pitkä ja voimistuva, makkara jää mieleen. Mehevä vaikka rasvaa vain 11%.

Luokiteltu Uutuudet, Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Yksi kommentti viestiin “PAJUNIEMEN BRATWURST VUODEN PARAS UUTUUSMAKKARA”

  1. mervi kirjoittaa:
    heinäkuu 1 2008 kello 18:02

    makkarat pystyyn


       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic