« Valmistustavat mukaan arvosteluun| Kolmastuhannes »

WEST CHARK KEVÄTGRILLERI VUODEN PARAS

syyskuu 18 2009 kirjoittaja: aks

PARAS MAKKARA VALITTU KYMMENETTÄ KERTAA

Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras kotimainen makkara vuodelta 2009 on länsi-uusimaalaisen West Chark Oy:n valmistama Kevätgrilleri. ”Makkara on maukas ja mehevä, raikkaan ja kevyen makuinen, sitä syö mielellään toisen ja kolmannenkin!” toteaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kakkossijan jakoivat 93 pisteellä Helsingin Makkaratehtaan Currywursti ja Poutun Grilliryynäri.

Makkarat on arvioitu viimeksi kuluneen vuoden aikana AKS:n istunnoissa. Maistelukauden aikana arvioitiin kaikenkaikkiaan 144 koti-ja ulkomaista makkaraa, joista 56 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia. Arvioidut makkarat ovat seuran jäsenet hankkineet lähikaupoista kautta maan. Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken.

Tämä on kymmenes kerta kun valinta on tehty, ja voittajat ovat olleet hyvin erityyppisiä makkaroita. Tämän vuosittain jaettavan huomionosoituksen tarkoituksena on osaltaan toteuttaa AKS:n yhtä keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta Suomessa.

Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2008-31.8.2009:

TUOTE

VALMISTAJA/ LISÄTIETOJA

YHT

ARVIO

West Charkin

Kevät Grilleri

West Chark Oy,

Vanha Turuntie 82,

10420 POHJANKURU,

Puh: (019) 2450 494,

Fax: (019) 2450 493

janwestman@westchark.com

96

Kukkaisen tuoksuinen tuoremakkara, raikkaan ja kevyen makuinen, mausteet tuntuivat selvästii ja voimakkaasti, mukava purutuntuma, makkara on maukas ja mehevä, syö mielellään toisen ja kolmannenkin, vaikka näläntunne puuttuisi!

Helsingin

Makkaratehtaan

Currywursti

Perniön Liha Oy,

Valimonkatu 4, 24100 Salo.

Puh. 02 735 880.: myynti@pernionliha.fi

93

Vaaleahko, saa väriä pintaan pannulla, pippuri tuoksuu muttei tunnu maussa paljon mukana olevan, pippurin lisäksi curry maistuu, mukavanmakuinen.

Poutun Grilliryynäri

Pouttu Oy,

Tehtaankatu 1

69100 Kannus

020 77191 (vaihde)

93

Yllättävän kiinteä ryynäriksi! Kuori hyvin rapea, vähän ryynejä, juustoa 6%, maukas kokonaisuus, verta runsaasti muttei häiritsevästi mukana, pieniryyninen pieni ryynäri.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on vuonna 1991 perustettu rekisteröity yhdistys. Sen tarkoituksena on makkaroiden aistinvaraisen arvioinnin edistäminen. AKS on täysin riippumaton ja toimii kuluttajanäkökulmasta. AKS valitsee parhaan uutuusmakkaran nyt kymmenettä kertaa. Aiempia voittajia:

  • 2008: Wilhelm Raakamakkara, Atria Oyj, Seinäjoki

    2007: Bratwursti, Pajuniemi Oy, Sipoo

     2006: Marskin Sauva, Maajussin Tilajaloste, Mikkeli

      2005: Palermo, Wurst Fennica, Espoo

       2004: Chef Wotkin’s Bierwurst, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki

        2003: Juustowursti, Wursti Oy, Järvenpää

         2002: Karelian Hirvibalkan, Karelian Lihajaloste Oy, Ylämylly (Liperi)

          2001: Hirvisalami, Makuliha Ky, Tammela.

           2000: Chef Wotkin’s Sörkan Wursteri, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki

           Toimintansa aikana AKS on maistellut ja arvioinut 2974 makkaraa 34 eri maasta. Arvioinnit ovat jokaisen kiinnostuneen haettavissa Makkaraportaalista, josta löytyy myös muuta makkaratietoutta sekä keskustelupalsta.

           Luokiteltu Faktaa, Uutuudet |

           Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


 • Ei en&amul;ä kommentteja.
         

  Sivun alkuun

    RSS

  JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic