« WEST CHARK KEVÄTGRILLERI VUODEN PARAS| Virolainen makkarakulttuuri »

Kolmastuhannes

marraskuu 6 2009 kirjoittaja: aks

3000tekoAKS:n jäseniä alkoi kerääntyä keskiviikkoiltapäivänä Votkinin makkaratehtaalle Sörnäisiin. Kolmattatuhannetta arvioitavaa makkaraa oli muutama viikko suunniteltu ja reseptejä mietitty, viime hetkessä suunniteltu sitrusbratwursti jäi pois, siihen tulevia mausteita ei Suomessa ollut, ja niitä ei tähän hätään saatu hankittua. Kaksi makkaraa oli kuitenkin tekeillä, kaalilla täydennetty ryynimakkara sekä katajanmarjoilla maustettu riistamakkara.

300odotteluaOdottelimme hieman  aikaa että päivän tuotanto saatiin tehtyä ja myllyt putsattua, ja päästiin asiaan. Ensimmäisenä tehtiin riistamakkara, liha kaadettiin kutteriin ja alettiin sekoittaa, mausteet olivat valmiina ja niitä tuoksuteltiin – katajaa siinä on! Kun makkara oli vielä hieman karkeaa lopetettiin jauhaminen, siitä ei haluttu ihan silkinsileää. Valmis massa siirrettiin toiseen koneeseen suoleen työnnettäväksi,  käytettiin ohutta lampaansuolta. Puolet makkarasta meni paistoon, osa jätettiin myös raakamakkarana käytettäväksi.

Toisena makkarana tehtiin sitten kaali-ryynimakkara, johon kaalinpäät jo odottelivat pääsyään. Ne kaadettiin keittämättöminä lihojen sekaan ja jauhettiin – koskapa makkara tultaisiin kypsentämään niin kaalikin siinä pehmenisi. Mausteina käytettiin mm. siirappia ja  hunajaa. Näistä makkaroista tehtiin hieman paksumpia ja lyhempiä siansuoliin.

Sitten makkarat menivät uuniin ja jännittynyt odotus alkoi, 1 tunti ja 23 minuuttia menisi että päästäisiin ottamaan ensimaistelut.  Lopputulos yllätti kaikki, kaali sopii makkaraa hyvin, tekee sen mehukkaaksi! Riistamakkaroissa taas oli hieman villi maku, kuten pitääkin. Varsinaisen arvostelun löydät tästä linkistä.

Luokiteltu Faktaa, Muistoja, Uutuudet, Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Ei en&amul;ä kommentteja.
       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic