« Kolmastuhannes| Ämpäririllauksessa »

Virolainen makkarakulttuuri

huhtikuu 5 2010 kirjoittaja: Niilo Orola
Virolaista makkaraa kuuntelemaan oli tullut väkeä sankoin joukoin!

Virolaista makkaraa kuuntelemaan oli tullut väkeä sankoin joukoin!

AKS:n sihteeri Niilo Orola piti esitelmän virolaisesta makkarakulttuurista  Tuglas-seuran ruokakulttuurisarjassa.  Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa makkarakulttuuriin tutustui  runsaslukuinen yleisö.

Virolaisesta makkarasta oli esimerkkeinä 27 erilaisen makkaran näytteet. Mukana oli esimerkit sardelleista, viinereistä, grillvorsteista, öllevorsteista,  suitsuvorsteista (niin poolsuitsu- kuin täissuitsuvorsteista) yms. Esityksessä käsiteltiin virolaisen makkaran historian ohella makkarauutuuksia.

Mukana oli yksi latvialainen makkarakin, koska virolainen makkarakulttuuri jakaa paljon myös ympäröivien alueitten makkarakulttuurien kanssa. Erityisesti ala-saksalainen makkarakulttuuri on antanut vaikutteita, kuten virolainen makkaran nimikin vorst antaa ymmärtää. Keskusteltiin myös yleisöä askarruttavista kysymyksistä virolaisesta makkarasta. Lopuksi tutustuttiin virolaisiin makkaroihin maistelemalla.

virolainenmakkara esitys

virolainen makkara on maukasta ja lihaisaa

Virolaista makkaraa maistellaan

Luokiteltu Faktaa, Muistoja, Tunnelmia, Valmistajia, Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Ei en&amul;ä kommentteja.
       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic