« Virolainen makkarakulttuuri| Paras makkara 2010 »

Ämpäririllauksessa

heinäkuu 19 2010 kirjoittaja: jyri

Perinteisesti viikkoa ennen Juhannusta järjestetään Tammelassa Makkaramarkkinat,  ja niinpä AKS:n iskuryhmä suunnisti paikalle.  Parhaan makkaran paikalla olevista  valitsee tuomaristo ahkeroiden aamusta asti, maisteltavaa riittää. Tällä kertaa emme kuitenkaan osallistuneet maisteluun,  vaan keskityimme makkaran valmistukseen.  Kilpailulaji oli Ämpäririllaus.

ampari1Grillattavaksi oli varattu makkaraa sekä runsaasti kasviksia, mikä yllätti joukkueen. Joukkueenjohtaja Jyri olisi heittänyt kasvikset menemään, mutta päägrillimestari Niilo tottuneempana kasvistenpurijana alkoi sijoitella maissintähkiä hiillokselle.ampari2

Myös tomaatit ja paprikat siirrettiin hetken miettimisen jälkeen tulelle.  Jotta saisimme jotain eroa muihin joukkueisiin, teimme makkaraan viiltoja joihin sijoiteltiin kevätsipulin varsia pilkottuna.  Näin viilloilla oli jotain funktiotakin eikä niitä tehty vain ulkonäöllisistä syistä.

Riktaattori ja juontaja

Nyt alkoi oma suoritus olla odottelua vaille valmis  ja ehdimme hieman havainnoida muidenkin joukkueiden suorituksia.  Osalla joukkueista oli varattuna runsaasti myös oheismateriaalia, mansikoita ja mehua muun muassa. Myös riktaattorin eli ylituomarin lahjomuksiin oli varattu erilaista materiaa, T-paidasta alkaen, olipa seteleitäkin tarjolla.  Me emme olleet osanneet varata mitään tällaista, joten taisimme tippua kärkikamppailusta tästä vaiheessa…

Muut joukkueet myös häiriköivät toisiaan, taisivat olla ennestään tuttuja. Joku sammutti toisen hiillosta ruiskuttamalla vettä ja muutakin pientä kiusaa tehtiin, kuuluu kisan luonteeseen.

ampari4Grillaukseen oli varattu aikaa 20 minuuttia, ja kyllä se oli aivan riittävästi. AKS sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle, mikä oli hyvä suoritus ensikertalaiselle. Ensi kesänä paremmin valmistautuneena uusiksi!

(kuvat: Veli-Matti Pura)

Luokiteltu Tunnelmia, Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Ei en&amul;ä kommentteja.
       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic