« Parhaat makkarat palkittu jo 20 kertaa
Jalopätkä Punkalaitumelta paras
| 30-VUOTIAS MAKKARASEURA JULKISTI TAAS MAISTUVIMMAT MAKKARAT »

WURSTI JA PERNIÖN LIHA MOLEMMAT TUPLAVOITTAJIKSI

syyskuu 16 2020 kirjoittaja: aks

LIDLILLE VALMISTETTU Grillimaisteri Kiełbasa PARAS MAKKARA

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, Wursti Oy:n valmistama Grillimaisteri Kiełbasa. Wursti Oy on järvenpääläinen lihanjalostusyritys.

 

”Oikein maukas ja maistuva, hyvä olutmakkara!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä.

Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet kuusi makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n XXIX vuosijuhlan yhteydessä 19. syyskuuta.

Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2019 – 31.8.2020:

 

Raakamakkarat
Grillimaisteri KIEŁBASA Raakamakkara/ Wursti Oy, Järvenpää 97 Sisältää emmentaljuustoa, olutta, ja makeutusainetta. Todella hyvät mausteet, kuori lähes täydellinen, juustossa ole säästelty yhtään, , pieni potku chiliä. kaiken kaikkiaan oikein maukas ja maistuva, hyvä olutmakkara, todella tasapainoinen tuote.
Erikoismakkarat
Wursti Maukkaat Mini Krakova/ Wursti Oy, Järvenpää 96 Hyvänvärinen valmistuksen jälkeen, lihaa löytyy nakin muotoon kätkettynä, puruvastusta paljon, rasvaa löytyy, mausteita näkyy ja tuntuu, oikein hyvän ja tasapainoisen makuinen,
Nakkimakkarat
HMT Yönakki Cheddar/ Perniön Liha Oy, Salo 95 Hyvä puruvastus, hieno kuori, hyvänmakuinen laatujuusto tuntuu, lihaa löytyy, hiukan normia paksumpi, jälkimaku mausteinen, pitkä mukava jälkimaku viipyy suussa.
Grillimakkarat
Naughty Dog Savupekoni-aurajuusto-makkara/ Perniön Liha Oy, Salo 94 Onpa hyvä makkara, paljon makua, mutta tasapainoinen, mausteutus hyvä, hyvä suutuntuma, suolaa sopivasti, kuori-massasuhde oikea, erittäin täyteläisen makuinen.
Siipikarjamakkarat
HK Maakarit® Cannesin Claudia/ HKScan Finland Oy 89 Todella hienostunut lajinsa edustaja, yrtit erottuvat, tasapainoiset mausteet, tosi lihaisa, hyvä suutuntuma, mukava pureskella, todella ohut melkein huomaamaton kuori, värin saaminen pintaan vaatii kovaa pintalämpöä kuten paistinpannun tai grillin,
Lihamakkarat
Bola De Toro/ Veljekset Mattila Oy, Ylöjärvi 89 Lihainen, rasvaisa, karkeapiirteinen makkara, läskiä mukana biitteinä ja sulana, keskieurooppalaista vaikutetta, jota tapaa balttimakkaroissa, todella mehukas, epäterveellisen maukas, pippuria jälkimaussa.

 

 

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 971 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2019 – 31.8.2020) aikana pidetyissä 22 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 138 makkaraa 11 eri maasta, joista 109 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. Tiedot löytyvät 4686 makkarasta. Arvioidut makkarat ovat seuran jäsenet hankkineet kaupoista kautta maan, joitakin on saatu suoraan valmistajalta. Kaikki kotimaiset uutuusmakkarat pyritään maistelemaan.

 

AKS valitsee parhaat uutuusmakkarat nyt 21. kertaa.

 

Aiempia vuoden parhaita:

 

 

Näiden huomionosoitusten tarkoituksena on osaltaan toteuttaa AKS:n yhtä keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta Suomessa.

 

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on vuonna 1991 perustettu rekisteröity yhdistys. Sen tarkoituksena on makkaroiden aistinvaraisen arvioinnin edistäminen. AKS on täysin riippumaton ja toimii kuluttajanäkökulmasta. Toimintansa aikana AKS on maistellut ja arvioinut makkaroita 35 eri maasta. Arvioinnit ovat jokaisen kiinnostuneen haettavissa Makkaraportaalista, josta löytyy myös muuta makkaratietoutta sekä keskustelupalsta.

 

Luokiteltu Yleinen |

Voit seurata tähän viestiin tulevia kommentteja RSS 2.0 syötteen avulla. Sekä kommentit että pingit on suljettu.


Ei en&amul;ä kommentteja.
       

Sivun alkuun

  RSS

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic